Minun maailmani on yksi Suomen kello- ja korumuseo Kruunun avajaisnäyttelyistä! Museo avaa ovensa uusissa tiloissa Espoon Tapiolassa 13.4.
Suomessa on edistyksellinen lainsäädäntö, mutta kokemukset esimerkiksi ulkopuolisuudesta, ihmisyyden määrittelystä vammaisuuden kautta, oikeudesta perustaa perhe tai olla nainen nousevat esiin Suomen kello- ja korumuseo Kruunun avajaisnäyttelyssä Minun maailmani (13.4.-23.10.2022). Näyttely ottaa kantaa vammaisten asemaan yhteiskunnassa, ja se on toteutettu yhteistyössä Invalidiliiton kanssa.
Näyttelyssä on mukana yhdeksän työparia; toinen toteuttaa korun tai koruteoksen näyttelyyn ja toinen jakaa tarinansa. Kaksi taiteilijaa tekee koruteokset itsenäisesti omiin kokemuksiinsa pohjautuen. Työparit ovat olleet tiiviissä yhteistyössä näyttelyn korujen ja teosten suunnittelussa. Niihin liittyvä lähtökohta on valittu yhteistyössä, samoin osa taiteellisista ratkaisuista on yhteistyön tulosta.
Tarinansa jakavat henkilöt ovat kotoisin eri puolilta Suomea, heillä on erilainen tausta iän, vamman ja työhistorian suhteen. Kaikkien nimiä ei julkisteta, kunnioitamme heidän yksityisyyttään.
Näyttelyssä ovat mukana:
- Ari Pyörälä ja Henrik Gustafsson
- Eero Lintusaari ja Arto Peltoniemi
- Elina Honkanen ja Markku Poikela
- Eeva Väänänen ja Minna Muukkonen
- Erja Levikari ja Marja Puustinen
- Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen
- Marja Arola ja Pirkko Justander
- Ritva Kara ja työpari
- Sirja Knaapi
- Sanna Nuutinen ja Pirjo Auer
- Susana Corneh ja Sara Kaasalainen
Kaikki korut ja teokset on tehty tähän näyttelyyn.
Näyttelyn taustalla on työryhmä, jossa on edustus Korutaideyhdistyksestä, TAIKE:sta, Suomen Kultaseppienliitto ry:stä ja Invalidiliitosta.
Suomen kello- ja korumuseon muut avajaisnäyttelyt ovat: Kaikessa käden jälki, Harri Syrjäsen koruja 50 vuodelta. Made in Helsinki, Stepan Sarpanevan kellobrändi S.U.F ja sen taustaa. Museo avaa ovensa yleisölle osoitteessa Ahertajantie 3, Espoon Tapiolassa, keskiviikkona 13.4.2022.